*

TeppoNygren1

Paljonko maksaa?

  • Herhiläinen
    Herhiläinen

   Neljä korunäyttelyä sain kuluneen kesän aikana pidettyä ja minut kutsuttiin yhteen useamman taiteilijan yhteisnäyttelyynkin korujani esittelemään. 

 Sana on kiertänyt ja sellaisia ihmisiä on käynyt näyttelyissäni, jotka olivat kuulleet joiltain tekemistäni koruista ja kaikki saamani palaute on ollut hyvää.

 En ole pitänyt yhtään myyntinäyttelyä, mutta jotkin ihmiset ovat ruvenneet vaatimaan sellaisen pitämistä. En osaa hinnoitella korujani ja joku suuttuu, kun en osaa näyttelyssä kertoa koruilleni hintaa. Jollekkin olen sanonut ihan hatusta sellaisen hinnan, ettei  minun tarvitsisi myydä ja kysyjä ei edes vaikuta yllättyneeltä, mikä on taas saanut minut järkyttymään. 

  Oman työn arvioiminen ja arvostaminen ei ole itsestään selvyys ja olisi hienoa jos olisi jokin systeemi millä edes hinnan voisi määritellä. 

  Kaiken kesäisen tohinan jälkeen olen siis päättänyt pitää ainakin yhden myyntinäyttelyn, mutta voi olla että minulla ei sen jälkeen ole enää koruja mitä esitellä ja varsinkaan jos en osaa niitä hinnoitella oikein, vai pitääkö vielä esitellä koruja ja haistella minkä verran ihmiset olisivat valmiita maksamaan niistä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hinnoittelu on helppoa, kun vain muistaa laittaa siihen kaikki kulut ja kovan katteen. Älä aliarvioi korujasi halvoilla hinnoilla, jos eivät mene kaupaksi niin jäähän sinulle sitä arvokkaammat korut. Jos joku todella haluaa kauniin korun, niin ei hän hintaa katso vaan korua.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Hinnoitteluongelmia aiheuttaa sekin että haluaisin pitää periaatteen etten tee kahta samanlaista korua ja kuitenkin tiedän millaisia koruja ihmiset haluaisivat ostaa. Kun tekee ainoastaan yhden kappaleen jotakin korua, niin sen tekemiseen ja suunnitteluineen kuluu hirmu paljon aikaa, kun taas toisen samanlaisen tekemiseen ei kulu kovinkaan kauaa ja koska korujen tekeminen on minulle haasteineen vähän samanlaista kuin ristisanojen ratkominen jollekkin, niin ei tule koskaan ajateltua kauanko todellisuudessa kuluu aikaa niiden tekemisessä.
Raha ei minua varsinaisesti kiinnosta, vaikka sillekkin olisi aina jotain käyttöä ja jos rikon omaa periaatetta että teen samanlaisia tai samantapaisia koruja, niin tavallaan lasken omien töideni arvoa.
Jotkut katutaiteilijat maalaavat samaa maisemaa ja myyvät samanlaisia tauluja, mutta itse en haluaisi kopioida omia koruja, vaikka kopion tekeminen on helpompaa kuin täysin uniikin suunnitteleminen ja toteuttaminen. Eli loppujen lopuksi ei ole ollenkaan helppoa hinnoitella omia töitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän se ole vaikeampaa, koska raha ei sinulle ole tärkeä. Laitat kaikille saman uniikkihinnan. Jos joku on pitkäkestoisempi niin sille sitten huntturissa enemmän.

Ajatteluleikkinä niin, että haluat korusta vaikkapa 500 kappaleelta. jos on vaativampia töitä porrastuu ne 750 ja 1000. Eihän sinun tarvitse niitä Anttilan hinnoilla myydä, eli 49,90 jne...

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren Vastaus kommenttiin #3

Ehkä kuvittelen sitä että jotkut näyttelyssissäni käyneet ihmiset ovat niinkin kiinnostuneita joistain koruistani että olen jopa mielessäni yrittänyt pähkäillä että mihin hintaan asti heidän kiinnostuksensa riittää. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Laita koruja tarjousten perusteella myyntiin, niin alkaa hintataso hahmottua. Huutokauppakeisarille vain myyntiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, olipa kerran pieni poika, joka oli sukulaisillaan kylässä oppimassa ennen kouluun menoa d-kirjaintakin. Heillä oli kyläkauppa, jonka tavaroita katseltuaan poika tuumi että jos tämä olisi minun laittaisin oven lukkoon enkä myisi mitään.

Mutta asiaan: minäkin olen ihastellut korujasi ja jostain on tehnyt mieli kysyä että myisitkö, ja jos niin mikähän olisi hinta, mutta kuinkas hienovaraisesti kysyisi kun ei ole sähköpostiosoitettakaan.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Ainakin yksi korunäyttely pitäisi saada aikaiseksi ja nyt hallussani olevat korut pitäisi saada kuvattua nettisivuja varten, mutta kyllä sen jälkeen voin aivan hyvin myydä. Minut tavoittaa suluissa olevasta sähköpostiosoitteesta ja voidaan pohtia kauppoja. (sportcarclub.karelia@gmail.com)

Aika moni on moittinut sitä, että minä vaan teen koruja, mutten myy ja olen kyllä joitakin myynyt, mutta on pitänyt tehdä tilalle samantapaiset, muttei kuitenkaan samanlaisia. Ehkä olen kiintynyt vaan omiin tekeleisiin, enkä oikeastaan tiedä että millaisia tavoitteita minulla on korujen tekemisen suhteen.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset