TeppoNygren1

Kahvia paskasta

  • kahvipaketti
    kahvipaketti

  Sain kaveriltani paketin sivettikissan paskasta poimituista pavuista paahdettua kahvia. Tottakai heti piti päästä maistelemaan moista kummallisuutta ja kahvit keitettiin sekä suurin odotuksin maisteltiin. 

 Maku oli aika pehmeä. Kahvi tuoksui aivan normaalille kahville, mutta siinä on jotenkinin makeahko ja hieman suklainen sekä toffeemainen sivumaku, jota en oikein osaa selittää tarkemmin. Ei kuitenkaan mikään paha maku ja sama maku jää myös jälkimauksi. Jotkut eivät kyseisestä jälkimausta pitäneet ja Irwinkin lauloi "Niin kuin kissanpaska maistui aamuin suussa.
Silloin alkoi aate itää umpiluussa. Voishan sitä elää varmaan fiksumminkin.
Ja kavereiden kanssa ottaa tyylikkäästi drinkin." Kaverini jotka eivät pitäneet kyseisen kahvin jälkimausta yrittivät sitä viinallakin saada huuhdottua pois, mutta sinnikkäästi se maku tuntui säilyvän. Minulla itselläni ei sen kanssa ollut mitään ongelmia ja en oikeasti tiedä joiko Irwin Goodman kyseistä kahvia, mutta tuo toisen säkeistön alku kappalesta "Häirikkö" vaan tuntui sopivan hyvin tähän tuhjänpäiväiseen sepustukseeni kahvista joka on ilmeisesti sikamaisen hintaista. 
 

Muistan lukeneeni tai kuulleeni kyseisen kahvin historiikista sellaista, että sitä ennen joivat ainoastaan köyhät kahvin poimijat, joilla ei keräämistään kahvipavuista ollut varaa keittää itselleen kahvia, vaan keräsivät sivettikissan paskoja joista pesivät pavut ja paahtoivat niistä itselleen kahvia. Kahvi on siis kulkenut sivettikissan ruuansulatuskanavan läpi. Sivettikissan vatsahapot sulattavat kahvin hedelmäosan ja siemenet joista paahdettuna saadaan kahvia jäävät sulamatta.  Siis kyse on oikeasti köyhien kahvista josta varakkaat maksavat sika paljon tunteakseen mitä tuntuu olla köyhä.

 Tämä on siis kaiketi sitä kahvia nimeltä Kopi Luwak, vaikken ole aivan varma ovatko sivettikissat syöneet ja paskantaneet juuri samaa kahvilaatua kuin Indonesiassa, sillä tämä juomani kahvi on peräisin Vietnamista. 

 

 Kopi Luwak on siis maistettu ja vajaa paketti kahvia on vielä maistelematta. Ei tarvitse enää siis pohtia miltä kallis kahvi maistuu. Sen sijaan Black Ivory-kahvi on vielä maistelematta, mutta sellainen kutka on persiissä että saattaisin saada sitä jos oikein kunnolla anelen.  Kerron siis norsun paskasta myöhemmin, mikäli saan hankittua itselleni Black Ivory-kahvia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Köyhänä on pitänyt itse ensin syödä pavut ja omasta kasasta huuhdella;-)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Juu, on erinomainen tapa pölliä kahvia kaupasta! Harmillisen harvassa kaupassa vaan papua laarissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä varten paketissa on näädän kuva?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

näätä kuuluu sivettieläimiin, mutta olisiko tuo sitten näädän paskakahvia. Jostakin kumman syystä näädän kuva näkyisi olevan muuallakin. http://www.themostexpensivecoffee.com/wp-content/u...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Otsakkeesta muistuu mieleeni oma monimuotoinen nuoruuteni. Elettiin aikaa, jolloin kenraalit Patton ja Montgomery olivat joukkoineen nousseet edellisellä viikolla maihin Sisiliassa, minä olin oppinut juuri istumaan ja pohdiskelin siinä pihalla vapaalla olevien kanojemme kanssa maailman hurjaa menoa.
Tietenkin olin pohdintojeni lomassa iskenyt silmäni ruohon seassa olevaan herkullisen näköiseen valkopäällysteiseen palleroon. Tätini sattui tulemaan kylään ja astui nurkan takaa piha-alueelle juuri, kun kullanmuru nautiskeli kanantuotosta. Suu- ja käsipesu keskeytti gurmeen ja perimätiedon mukaan aterian tuoksu hengityksessäni säilyi pitkään. Kotiristi väittää, ettei se ole vieläkään hävinnyt.
On hyvä muistaa, että kana käyttää ruuassaan olevasta energiasta vain noin 20% ja loppu menee luonnon kiertokulkuun. Tämä lienee yksi syy, miksi suurkanaloiden yhteydessä on usein lohilammikoita. Kassilohen ravinnon alkuperää ei kovin usein mainosteta, jottei nimitys ’kananpaskalohi’ turhaan yleistyisi ja loisi ennakkoluuloja.
Eipä silti katkarapu on monen suurta herkkua ja arvostettu ruoka. Muistikuvani mukaan katkaravun ravinto on lähinnä mädäntynyttä kala- ja muuta eläinjätettä. Näin se kiertokulku toimii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksi brasilialaisten eliittiravintoloiden kalliimpia ja suurimpia herkkuannoksia on "orja-ateria". Se koostuu sian saparoista, kärsistä ja korvista, sonnin peniksistä ja kiveksistä, hevosen sorkista, härän hännistä, silmämunista ja useista muista samanlaiseen kategoriaan kuuluvista eläinkunnan ainesosista. On siinä joitain sisäelimiäkin edustettuina kuten vatsalaukkua, kateenkorvaa, suolta y.m.

Nimensä ateria on saanut siitä, että se todellakin oli aiemmin orjien itselleen valmistamaa ruokaa, koska heille ei jätetty muita aineksiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hevosen sorkasta en ole saanut, mutta kaviosta kylläkin.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Näätäkahviksi työkaveri noita kutsui ja havitteli osaston kahvikoneeseen, jonne moni toi eksoottisia löytöjä työmatkoilta. Minäkin puol matkalaukullista kerran brasiliasta

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kaikkea sitä kuulee! Onneksi aamukahvi juotu. Mielikuva kakkakahvista, äklö.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Hiukan asian vierestä, mutta sattuuko kukaan tietämään, miten herkullinen venäläinen suolakurkku valmistetaan vientimarkkinoille suuremmassa mitassa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, tuo on wanhaa perimätietoa. Varmaan moni muukin lukija sen tietää.

Entäpä sitten perinteinen viininvalmistus Espanjassa? Kerrottakoon, että siinä uimahoususilleen riisuutuneet paljasjalkaiset miehet menevät ryhmänä laajaan rypälesammioon ja alkavat talloa sekä piehtaroida siellä niin kauan, kunnes rypäleet ovat tilsaantuneet. Rypäleitä on sammiossa noin lanteisiin asti.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Jaakko

Ainoastaan Suomessa Kangasalla aitoon tapaan: http://www.torkkelinperheenhapankaali.fi/

.. ja hyvää on takaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→#12/HK:

Tuo linkki häivytti turhat ’wanhan perimätiedon’ epäilyt. Kiitos siitä!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Muuten eräs yksityiskohta.

Tunnen nuo yrittäjät. Vaimo on pianonsoiton opettaja ja mies on Tampereen filharmonian viulisti. Tekevät toistaiseksi sivutoimisena laadukkaita tuotteita koko perheen kanssa modovaisella reseptillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuntuu olevan turkkulaisten makuun:

Maailman kallein kahvi, Kopi Luwak, on otettu yleisön pyynnöstä myyntiin Turun kauppahallissa, kertoo Yle.

Kopi Luwak syntyy sivettieläimen papanoista käsin poimituista ja pestyistä kahvipavuista. Pavut ovat siis kulkenut kertaalleen pienen petoeläimen suoliston läpi.

http://www.uusisuomi.fi/viihde/56955-taman-elaimen...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kumpaa sitten syö tai juo mieluimmin? Kakkapapukahvia vai hunajaa joka on hieman sama kuin söisi toisen nuuskamälliä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Heititpä pahan, mutta ainakin mieluummin tamperelaista Tapolan mustaa kuin turkkulaisten verimakkaraa, jossa on kuumia rusinoita. Sopii kokeilla jos sielu sietää: meni Turuun kauppahallista ostamani roskuun vaikka yleensä syön kaiken mitä olen rahallani ostanut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tapolan mustaa ei voi saada kuin Mansesta, jos se on kuljetettu vaikkapa Ouluun niin se on pilallista. Sama toimii kalakukoissa ja lörtsyissä, ne on paikallista herkkua jotka menettävät jotain tärkeää itsestään jos ne tehdään muualla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Tsot tsot! Hanna Partasen kalakukkoja myytiin New Yorkissa jo 60-luvulla!

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset