TeppoNygren1

Kuka tunnistaa kirkon?

  • Kuka tunnistaa kirkon?

 Minulla on jonkinlainen pakkomielle kuvata suomalaisia kirkkoja. En muista tarkkaan montako niitä olen kuvannut, mutta aika monta on vielä kuitenkin kuvaamatta. Tässä esittävästä kirkostakin olen varmaankin parisataa kuvaa ottanut, eikä tämä kuva edes ole kovin esittelykelpoinen.

 

 En kirjoita ylös minnekkään, minkä kirkon milloinkin kuvaan, vaan yritän sen muistaa. Tuosta kirkosta en kuvannut alttaritaulua, mikä hiukan harmittaa ja asian joudun myöhemmin korjaamaan.

 

 Uudessakaupungissa kuvasin pari kirkkoa. Uudenkaupungin merimieskirkon kirkkolaivatkin yksityiskohtineen, sekä kahdet upeat ruumisvaunut, joita säilytetään kirkon tiloissa. Myös lattia on ikuistettu usein valokuvin.

 

 Taivassalon kirkko oli mielestäni yksi kauneimmista tuolla kirkkokuvausreissulla, vaikka Jokioisten pieni puukirkkokin oli hyvin kaunis. En oikein osaa kuvailla, mitä niissä näen ja ympäristön vuoksi jouduin kuvaamaan kirkkoja usein hieman poikkeuksellisista kuvakulmista, Ihan julkisivustakin otettuja kuvia tietysti mukana tunnistuksen helpottamiseksi, jos on tarvetta, kuten nyt taitaisi olla.

 Tästä kirkosta en ikäväkseni muista, että mikä oli paikkakunnan nimi, missä sen kuvasin. Jossakin lähellä Iittalaa tai jossakin siellä päin. Harmittaa kun ei tule mieleen että missä ihmeessä tuo kirkko oikein on.

 Tunnistaako kukaan siis kuvan kirkkoa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän hlehtone kuva
Hannu Lehtonen

Hei! Voisko olla Kanta-Loimaan kirkko?!

Seppo Hildén

Ei ole vielä Armas Herra käynyt tuossa kirkossa pitämässä lähimmäisenrakkaustilaisuuksia, mutta Suomi on täynnä komeita kirkkoja.

Tuossa vähän vaihtareita:

http://armasherra.info/kirkot.htm

Matti Jalagin

Kolme luettuna ja neljättä odotellessa.

Ettei menisi aivan mainonnan puolelle, niin kiitos muuten vaan. ( : D

Seppo Hildén

Matti, kaada ittelles vaan, ja tämän ontuvan vertauksen jälkeen huomasitko, että Teppohan asuu Rautjärvellä kun päähenkilöni asuu Rautajärvellä.

Maailma on sattumia täynnä.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Mielenkiintoista. Täytynee tutustua jossakin välissä Seppo Hildénin hengen tuotteisiin, kunhan kiireiltä kerkeää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rääkkylä? No ei ole Iittalan liki, joten pieleen meni.

Kaunein kirkko on Kärkölässä.

Arkkitehti on sama, kuin Jyväskylän kirkolla, eli arkkitehti L.I.Lindqvist.

Seppo Hildén

Tsot tsot, Joensuun Toni, Josef Stenbäckin piirtämät uusgoottilaiset vastaavanlaiset kirkot Alahärmässä ja Kemissä ajaa komeudessaan kirkkaasti Kärkölän ohi. Eikä hassumpi ole Kajaanin pääkirkkokaan.

http://armasherra.info/kirkot.htm

Ja tämä kirkkokehunta tuli siis ateistilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Alahärmän annan periksi, mutta Kärkölä tulee sitten;P)

Matti Jalagin

Taisi Ylihärmässä olla kuitenkin isompi?

Kävikö kirjailija muuten katsomassa Keminmaalla sitä piispa Rungiuksen raatoa lasilattian alla?

Seppo Hildén

Heh, aina on ateistin lysti piispanraatoja katsella.

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Tämä on Kerimäen kirkko. Suomen vanhin puukirkko muistaakseni vai oliko se sittenkin suurin. Eikäku se taisikin olla maailman suurin puukirkko.

Matti Jalagin

No höh.

Tiilestä rakennettu puukirkko?

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

No höh, niinpä olikin. Lähikuva vasta sen paljasti.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kerimäen puukirkkoa olen useampaan otteeseen käynyt kuvaamassa. Useampaan kertaan siksi, koska ihmispaljouden vuoksi en kehdannut käydä lattialle makaamaan ja kuvailemaan eri kohdista kirkon kattoa. Kirkko näyttää sisältä katsottuna niin suurelta, että oli pakko yrittää jotenkin saada se vaikutelma valokuvaankin, ja kokeilun sekä erehdyksen kautta usein löytyy se oikea kuva, mikä näyttää juuri sellaiselta kuin sen haluaa näyttävän.
Olen myös jutellut Kerimäkeläisten kanssa heidän kirkostaan ja kertoivat, että kansalaiskeräyksellä peruskorjasivat kirkon. En muista aivan tarkkaan, kuinka huikean summa kirkon peruskorjaukseen tarvittiin, mutta ihmiset olivat kuitenkin hyvin avokätisiä tärkeän hankkeen puolesta, joten se summa ylittyi kertoman mukaan aika reilustikkin. Hienoa kun ihmiset haluavat säilyttää jotakin sellaista, missä on heidän historiansa ja juurensa.

Käyttäjän hlehtone kuva
Hannu Lehtonen

Minusta kirkko vaikuttaa Kanta-Loimaan kirkolta. Vrt. kuvaa sivulla:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanta-Loimaan_kirkko

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Sama kirkko näyttää olevan. Myös tuon sankarihaudoilla olevan muistomerkin olen kuvannut. Aina kun käyn jonkun kirkon kuvailemassa, niin etsin läheiseltä hautausmaalta sankarivainajien ja karjalaan jääneiden muistomerkkejää ja kuvaan nekin.
Mielenkiintoinen historiikki tuolla kirkolla. Ei ole kovin vanha tuo kirkko. Noihin kirkkoihin vaan liittyy niinpaljon muuta, että kaiken kuvaaminen olisi kai jonkinlainen ikuisuusprojekti, mutta keräileehän joku postierkkejäkin, eikä taatusti saa elinaikanansa kaikkia kerättyä. Tuolta pitäisi alttaritaulu käydä kuvaamassa joskus kun kerkeää.

Käyttäjän hlehtone kuva
Hannu Lehtonen

Kirkkoa pääsee katsomaan panoraamakuvana Loimaan seurakunnan kotisivuilta: http://www.loimaanseurakunta.fi/panoraama/kantaloi...

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kiitos. Alttari ja alttaritaulu kaikkein heikoiten valaistu kohta tuossa kirkossa,vaikka symbolisessa mielessä niiden pitäisi olla kaikkein parhaiten valaistuja, mutta ihan makea kuva muuten ja kuvasta kyllä näkee että kirkko on hyvin kaunis sisältäkin.