TeppoNygren1

Näetkö unia.

  Uskonnollisessa historiassamme on paljon tapahtumia jotka perustuvat unissa nähtyihin ennustuksiin.  Taisi olla myös joku Sigmund Freud joka tulkitsi unia ja lähes jokainen esine tai asia minkä unissa näki symbolisoi mulkkua. No en tuosta Freudista tiedä hölkäsen pöläystä, joten olen ilmeisesti täysin väärässä. 

 Myös Salvador Dalin sanotaan maalanneen uniaan, mutta en ole kyllä ihan vakuuttunut siitä, vaikka ne unenomaisia maalauksia ovatkin.

  Joskus lapsena näin veljeni kanssa saman unen ja kerrottuamme toisillemme siitä, se muuttui todeksi, kuin koetuksi asiaksi, vaikka käytännössä se oli mahdoton ja vasta aikuisiän kynnyksellä sen tajusimme itsekin. Vaikuttimia yhteiseen uneen ei ole löytynyt.

 Joskus unen muistaa, mutta usein se jää unholaan, vaikka sen kesken unien herättyään haluaisikin seuraavana päivänä muistaa ja joskus sitä toivoo, että unilla olisi jokin merkitys.

 Uni jonka muistan ja josta ei ole kovin kauaa aikaa on herättänyt ajatuksia. Onko sillä mitään merkitystä, tai olenko jostakin saanut vaikuttimen, että olisin sellaista unta nähnyt. Unessani ajoin maastoautolla kahden betonimuurin välissä kapealla mutkaisella tiellä ja jossakin vaiheessa makasin vuoteessa. Viereeni tuli joku tummahiuksinen nainen, joka laittoi varpaat tyynylleni ja päälleni hieman sivuttain toinen naishenkilö, joka esitteli kädessään olevia mustia ja valkoisia helmiä. Heräsin siinä vaiheessa ja kuin sattumalta muistan tuon unen.  Joskus kun herään kesken unen näkemisen ja ajattelen että uni pitäisi muistaa, niin sitä ei millään saa seuraavana päivänä mieleen mitä unessa on nähnyt. Näetkö sinä unia, tai osaatko keksiä unelleni selitystä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten itsekin uumoilit Freudin unien tulkinnat eivät todellakaan olleet sellaisia kuin hänen maineensa on. Itse asiassa Freud ei edes psykoanalyysissaan ylikorostanut seksuaalisuuden merkitystä saatikka sitten, että hänen unien tulkintansa olisi sisältänyt viljalti siihen alueeseen liittyvää symboliikkaa.

Freud vaikutti nykyistä huomattavasti puritaanisemmalla kaudella, jolloin seksuaalisuuteen liittyvät asiat olivat tabuja. Hän kuitenkin rohkeni nostaa kissan pöydälle silloin, kun se todellakin pöydän alla oli. Kun muut eivät niin menetelleet, niin siitä hänen maineensa sitten levisi. Freudin panostus psykoanalyysiin on lähinnä alitajunnan merkityksen ymmärtämisen alueella.

Itse unien tulkinnassa Freudin päähypoteesi oli, että unet pohjimmiltaan kuvaavat uneksijan tiedostettujen tai tiedostamattomien toiveiden toteutumista. Hiukan monimutkaisella teorialla hän selitti jopa painajaisunetkin tätä teoriaa tukeviksi. Nuo toiveet saattavat sitten unessa olla naamioituja ainoastaan uneksijan itsensä ymmärtämiksi symboleiksi, jollaisia ei niinkään ole olemassa universaalisti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun ajoit betoniaitojen välissä, se tarkoitaa arkeasi, joka on aika rajattua. Heräät huomaamaan elämän perusasioita, kun joku asia laittaa sinut hetkeksi vuoteeseen.

Sinun on tehtävä valinta mustien ja valkoisten valheiden välillä. Tiedät itse silloin kun tuo kaikki sinulle selviää, miksi nuo varpaat tulivat tyynyllesi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pääsääntöisesti uneni ovat sekavia, ja yleensä unohdan ne melko pian herättyäni.

Olen kuitenkin jokusen kerran nähnyt ns. leffaunia. Unessa tapahtumat etenevät loogisesti ja muistan ne myöhemmin. Olen katsonut pari dekkaria tällä tavoin. Tosin ne juonet eivät tuntuneet niin loogisilta enää kun heräsin.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Dekkariunia olen joskus nähnyt minäkin, mutta usein ne jäävät kesken, eivätkä selviä.