TeppoNygren1

Kuvaajaa puri myrkytön rottakäärme

Daily Mail kertoi kuinka kuvaaja Marka Laitaa oli purrut tappavan myrkyllinen musta mamba.

Tietysti luin ensin uutisen iltalehdestä ja kiinnostukseni heräsi, koska uutisen liitteenä oleva kuva ei ollut mustasta mambasta, vaikka kuvatekstikin niin väitti.

Daily Mail oli julkaissut kuvan jossa käärme puree kuvaajaa. Jossakin laboratoriossa olisivat todella huolimattomia jos musta mamba pääsisi jotakin puremaan. Hiukan näytti kyllä mustalta mambalta, mutta väri oli mielestäni liian tumma. Austin Stevens on sanonut etteivät mustat mambat ole mustia, vaan ainoastaan suu on musta, kuten sen monesta kuvastakin voisi todeta.

Musta rottakäärme joka on myrkytön muistuittaa kyllä kuvaaja purrutta käärmettä. Vertailun vuoksi laitan lehtien linkit, sekä kuvan mustasta mambasta ja rottakäärmeestä. olisi tietysti kiva jos joku herpetologisen yhdistyksen kaveri sanoisi mielipiteensä. Minun mielestä kuvaajaa ei ole musta mamba päässyt puremaan.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2180577/Photographer-Mark-Laita-bitten-deadly-black-mamba-snake.html

Ensin siis uutinen Daily Mailista

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012073015898308_ul.shtml

Iltalehden uutinen

http://www.fcps.edu/islandcreekes/ecology/Reptiles/Black%20Rat%20Snake/blkrathooks2lg.jpg

Kuva mustasta rottakäärmeestä

http://animals.yakohl.com/pic/black_mamba__25122011.jpg

Kuva mustasta mambasta

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_mamba

Wikipedia mustasta mambasta.

Kaikki internetissä mustiksi mamboiksi ilmoitetut käärmeet eivät ole mustia mamboja, kuten moni haluaa ilmeisesti itselleen uskotella. Mitä mieltä muut olette minun mielipiteestäni?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Lisäsin tuohon vielä videon, missä meksikon musta kuningaskäärme puree miestä käteen, sekä videon mustasta rottakäärmeestä.
http://www.youtube.com/watch?v=DYzPYjuuSBA&feature...
http://www.youtube.com/watch?v=h3_aJOqkjMQ&feature...

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Vaikka lempinimeni Kärmes onkin niin en erota kovin hyvin käärmettä toisesta...Hauskoja olisivat kylläkin kotieläiminä

Koetin tihrustella noista kuvista ja huomata eroja
Onneksi Suomessa ei ole
Purisi joku moinen niin varmaan ajattelisin että ei tässä
hätiä...Myrkytön mutta sitten :D

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Tunnen yhden amerikkalaisen naisen joka kasvattaa käärmeitä. Meinasin hänelle kirjoitta ja kysäistä, mutta jäi sitten tekemättä. Luulen kuitenkin että olen oikeassa ettei mistään myrkkykäärmeen puremasta ole ollut kyse ja koko homma vaikuttaa tekemällä tehdyltä. Jos ajattelee tilannetta jossa kamera olisi lauennut, niin kamera on irti vatsasta ja rajaus on melko tarkka. Se että kuvaaja olisi huomannut käärmeen kotonaan kuvia katsellessa, niin olisiko kuvaaja kysynyt mikä käärme häntä on purrut. Mustan mamban käsittely myöskin jossakin laboratoriossa, missä joku on kuvailemassa olisi todella holtitonta mikäli tuollaista pääsisi tapahtumaan. Minne käärme olisi häipynyt purtuaan kuvaajaa? Liikaa kysymyksiä jotka osoittaisivat käärmeiden kanssa työskentelevien ammattilaisten olevan todella huolimattomia käärmeiden käsittelyssä, joten koko uutinen on joidenkin kehittämää palturia.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Hiukan järkeillen koko uutisen täytyy olla lavastettu. Jos Daily Mailin uutisessa olevaa kuvaa katsoo, niin kameran objektiivin täytyy olla ollut alaspäin suunnattuna, kun vapaasti kaulalla roikkuvan kameran objektiivi osoittaisi eteenpäin. Eli kuvaaja on ilmeisestikkin tiennyt jonkun harmittoman käärmeen purreen häntä ja ottanut siitä kuvan ja uskotellut sen jälkeen että kuvan käärme on musta mamba.