TeppoNygren1

Vaimoni on mummoni

 Kaikki alkoi siitä, kun menin naimisiin. Vaimollani oli aikuinen tytär, josta tuli tytärpuoleni. Isäni tuli vierailulle, rakastui tytärpuoleeni ja meni tämän kanssa naimisiin. niinpä tytärpuolestani tuli myös äitipuoleni.

 Vaimoni sai pojan ja hänestä tuli automaattisesti isäni lanko, koska hän on isäni kanssa naimisissa olevan tytärpuoleni velipuoli.  Koska poikani on äitipuoleni veli, on hän myös minun setäni.

 Isäni vaimo sai myös pojan. Hän on minun veljeni, vaikka samalla olen myös hänen ukkinsa, sillä onhan hän tytärpuoleni poika.

 Vaimoni on minulle mummo, äitipuoleni äiti. Siitä seuraa että olen oman vaimoni lapsenlapsi ja ottaen huomioon, että olen naimisissa isoäitini kanssa, en ole ainoastaan vaimoni puoliso ja lapsenlapsi, vaan olen myös itseni isoisä.                                         

 

  Tämä kirjoitus on edesmenneen sotaveteraanin kirjoittama, vaikkakin hieman muunneltu..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Helpompiakin sukulaissuhteita onneksi on. Näin hankalissa suhteissa ei tahdo pysyä jäljillä, kun yksinkertaisemmissakin voi olla aivopähkinää tarpeeksi. Paperille en viitsinyt alkaa kuviota piirtämään, joten menikö kaikki ihan oikein loppuun saakka?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Irja, onko sillä oikein menemisellä niin väliä kun tarina on hauska? ;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

No tällainen tutkijahenkinen on juuri tällainen ;D Ei ne aina ole tärkeitä, ei tässä ainakaan. Ehkä pelkäsin omaa ajatuskulkuani.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän se nyt ihan niinkään ole. Esimerkiksi sisarentyttärieni veljien veli ei ole heidän veljensä, eikä siskontyttöni sisko ole poikani serkku.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin mitäpä väliä siitä onko mummon kanssa tai mummonsa kanssa torilla.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Juice leskinen tehnyt sanat vuonna 1984 tuohon lauluun. Liekö siitä väännetty tuo juttukin, tai sitten vastaavasta jutusta on Juice tehnyt sanat Jussi Raittisen lauluun.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuolineutraalin avioliittolain myötä voi joku myös todeta, että "vaimoni on mieheni".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Aika monimutkaisia nukuisin nämä perhesuhteet. Minäkin puhun joskus veljentyttärien velien veljestä.
Sisaruussuhde sentään edellyttää käsittääkseni yksi yhteinen vanhempi, ellei kyseessä ole adoptio.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ja takametsä-Suomessa kun ollaan, löytyy varsin monesta perheestä kolmen, neljän sukupolven takaa yhteiset esivanhemmat. Tähän degeneratiiviseen ilmiöön esimerkiksi maahanmuutto tarjoaa terveen ratkaisuvaihtoehdon: mahdollisuuden geeniperimän uudistumiseen. (Ovatko ns. maahanmuuttokriittiset piirit tulleet ajatelleeksi koko asiaa?)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nyt puhut asiaa, kannatan ehdottomasti.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#9/TK: " ..mahdollisuuden geeniperimän uudistumiseen.."

Vanha tarina, jossa saattaa olla hitusen perääkin. Somalinuorukainen oli asunut jo vuosia Suomessa ja oli saanut työpaikan työvoimavaltaiselta elintarvikkeita valmistavasta yrityksestä. Tämä kaveri oli pidetty, ahkera ja tunnollinen sekä taittava työntekijä, mutta hiukan irvileukaisuuteen taipuvainen.

Taas kerran kun pakkotahtinen työ meinasi ottaa voimille istahti kaveri jakkaralle, pyyhkäisi otsaa ja totesi lakonisesti: "Minä olen siitossomali, en minä tullut tänne orjaksi tekemään raskasta työtä."

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #12

>#9/TK: " ..maahanmuuttokriittiset piirit .."
Tuosta pullahti mieleen toinen epäasiallinen juttu, jonka väitetään tapahtuneen kotipaikkakuntani postissa joku vuosi sitten.

Kaksi vanhempaa nahkasaappaisiin ja pussihousuihin pukeutunutta herrasmiestä jutteli asioistaan postissa hiukan sivummalla, kun pari huonolla suomenkielen taidolla varustettua somalinaista ilmeisesti läheisestä vastaanottopisteestä tuli luukulle asioimaan. Toinen miehistä vinkkasi naisia kohti ja totesi puolikuuluvasti: "Noita me elätetään!"

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #13

Nyt on Jaakko uskaliaalla tuulella, mutta enpä voinut olla nauramatta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tietenkhän aina ei kaikki saata olla sitä miltä näyttää...
http://www.youtube.com/watch?v=zlqbt1PQ1ek

Juha Hämäläinen

Samainen tarina löytyy Sven Hasselin kirjasta selityksenä miksi eräs herra joutui Natsi-Saksassa linnan kautta rangaistuspataljoonaan, että kovin on kansainvälinen tarina

Kirjan nimeä en nyt muista, mutta ensimmäisiä miehen kirjoista oli